DE BROUWSEDAG 2023

Het was warm, het was heet maar daardoor niet minder leuk! 

Anders gezegd een schitterende Brouwse Dag!

Vrijdagavond trapte de band Creamy Apple Pie weer af, samen met Schor.

Een lekker muzikaal spektakel, geholpen door prachtig weer een een goede koude tap.

DSC_8408 (2)

De traditionele Music-Play-inn: 185 muzikanten uit de regio en van ver daarbuiten, variërend in leeftijd van 6 tot 87 jaar. Nog eenmaal onder de leiding van de twee bekende dirigenten Jaap Everwijn en Henk Sierat, was het weer een muzikaal tetterende Play-inn

Aangevuld met optredens van de gelegenheidsdrumband en de majorettes van Apollonia heeft iedereen een fantastisch muzikale middag beleefd.

In de tussentijd trokken de braderie en het industrieel erfgoed in de vorm van oude auto’s, leger- en landbouwvoertuigen veel publiek.

Voor de liefhebbers van het water kon er worden meegezeild op het Grevelingenmeer met de traditionele garnalenvissersboot, de Arnemuider hoogaars ARM 17. 

Voor de mensen die daarna nog steeds avontuur te kort kwamen kon er onder begeleiding van instructeurs ook met een handboog geschoten worden

Skaters kwamen aan hun trekken bij de speciaal voor deze gelegenheid opgebouwde halfpipe waarop demonstraties werden gegeven en ook door publiek zelf kon worden geoefend.

Zoals eerder gezegd dit jaar een gouden maar ook droevig randje, Na vele jaren geven onze vertrouwde dirigenten het stokje door aan een nieuwe generatie dirigenten. Na veel bloemen, een enorm applaus en nog eenmaal het orkest een pittige maar fantastische play-inn te begeleiden hebben Henk Sierat en Jaap Everwijn hun laatste brouwsedag gedirigeerd.

 

Maar we zijn al gewaarschuwd… mogelijk komen zij nog wel eens terug als muzikant zelf!!

Om de BrouwseDag feestelijk af te sluiten kon er op de zaterdagavond nog genoten worden van de bands MissGuided en Deuce, die een muzikaal einde aan de Brouwsedag hebben gegeven.