DE BROUWSEDAG 2022

Na twee jaar afwezigheid door corona een schitterende herstart van De Brouwse Dag!

Veel herkenbare zaken, maar dan soms net even anders.

Vrijdagavond trapte de band Creamy Apple Pie af, samen met het koor The Blue Stockings.

De gerenoveerde  Markt van Brouwershaven , de nieuwe podium tent, de fantastische muziek  en het prachtige weer zorgden er voor dat het plein helemaal vol stond met enthousiast publiek.

De traditionele Music-Play-inn: 144 muzikanten uit de regio en van ver daarbuiten, variërend in leeftijd van 14 tot 87 jaar, verzorgden onder de leiding van de twee dirigenten een paar openbare repetities en aan het eind van de middag een daverend slotoptreden met muziek van Strauss tot Queen, en van alles daar tussenin.

Aangevuld met optredens van de gelegenheidsdrumband en de majorettes van Apollonia heeft iedereen een fantastisch muzikale middag beleefd.

In de tussentijd trokken de braderie en het industrieel erfgoed in de vorm van oude auto’s, leger- en landbouwvoertuigen veel publiek.

Voor de liefhebbers van het water kon er worden meegezeild op het Grevelingenmeer met de traditionele garnalenvissersboot, de Arnemuider hoogaars ARM 17.

Skaters kwamen aan hun trekken bij de speciaal voor deze gelegenheid opgebouwde halfpipe waarop demonstraties werden gegeven en ook door publiek zelf kon worden geoefend.

Bierliefhebbers vulden hun bierkennis aan met de aanschaf van een sixpack Nicolaasbier, een speciaal voor de Brouwse Nicolaaskerk gebrouwen bier

De zaterdagavond was voor LIAT en DJ Vibezfactory: bekende namen in Brouw en inmiddels ook ver daarbuiten.